Cosul meu
Cosul este gol!

Asasinarea presedintelui sirian Bashar Assad – Neconfirmata

30-03-2013
Zvonurile din mass-media arabă şi izraelită spun că preşedintele sirian Assad a fost împuşcat sâmbătă, 23 martie, de către unul dintre bodyguarzii săi. Totuşi, a doua zi (duminică, 24 martie) aceleaşi agenţii de ştiri anunţă că informaţiile sunt deocamdată neconfirmate.


Site-ul izraelian News One a scris chiar că Bashar Assad „a fost asasinat’’, dar alte noi ştiri au venit să infirme aceste declaraţii, afirmând că preşedintele nu a fost împuşcat şi că el se află chiar într-o stare de spirit foarte bună. Informaţiile contradictorii nu fac decât să ridice şi mai mult nivelul haosului din această ţară, care de doi ani sângerează într-un cumplit război civil, instrumentat în mare parte de către agenţiile şi puterile străine.


Cireaşa de pe tort a fost anunţul făcut duminică de către liderul opoziţiei siriene, prin care acesta îşi anunţa retragerea de la conducerea formaţiunii de opoziţie. Interesele luptei şi conflictului întreţinut în Siria sunt foarte complexe şi mulţi comentatori politici îl văd chiar ca pe un posibil focar al declanşării unui război mondial. Nu putem şti motivele reale ale demisiei neaşteptate a lui Moaz al-Khatib, pentru că nici el însuşi nu le-a precizat, însă putem cita concluzia lui: „[acum, cel puţin,] sunt în măsură să muncesc în deplină libertate, [o libertate] pe care instituţiile oficiale nu mi-o acordau.”
Se spune că una dintre marile calităţi pe care le poţi dobândi în politică este aceea de a şti să citeşti printre rânduri...
comments powered by Disqus