Cosul meu
Cosul este gol!

Cenzura totala din partea mass-media in ceea ce priveste marile greve si demonstratii ale populatiei din UE

29-11-2012
În ultima săptămână, în unele dintre ţările importante ale UE au avut loc demonstraţii uriaşe şi mitinguri de protest din partea populaţiei nemulţumite de măsurile de austeritate care au fost impuse de guverne.


Cu toate că aceste greve fără precedent au angrenat zeci şi chiar sute de mii de persoane şi, cu toate că forţele de ordine au fost mobilizate în număr foarte mare, televiziunile şi ziarele au păstrat o tăcere aproape desăvârşită asupra acestor evenimente.
Demonstraţiile nu au vizat doar măsurile de austeritate şi condiţiile de trai din ce în ce mai precare, ci de asemenea şi creşterea alarmantă a şomajului, nedreptatea, prăpastia tot mai mare dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci şi aşa-zisul „război împotriva terorismului’’. În aceste condiţii s-au creat numeroase încleştări între poliţie şi demonstranţi, cu răniţi de ambele părţi, precum şi cu pagube materiale şi distrugeri.


Muncitorii din 23 de ţări ale UE au demonstrat astfel pentru o viaţă mult mai bună şi pentru un viitor sigur. În Spania şi Portugalia au fost decretate greve generale, paralizând astfel în totalitate serviciile publice şi zborurile internaţionale.


În Franţa şi Belgia legăturile de transport au fost parţial întrerupte, iar în Italia şi Grecia zeci de mii de muncitori şi studenţi au demonstrat pe străzi, cerându-şi drepturile la o existenţă decentă. Alte ţări europene, cum ar fi Germania, Austria şi Polonia se pregătesc de asemenea pentru acţiuni similare. Greva europeană de amploare, cea mai mare dintr-o serie de proteste din ultima vreme împotriva măsurilor de austeritate, a fost coordonată de Confederaţia Uniunii Comerţului European (ETUC) şi semnifică un serios semnal de alarmă pentru liderii UE.


comments powered by Disqus