Cosul meu
Cosul este gol!

Fondul Monetar International: „Economia Mondiala, asa cum o stim, ar putea sa sucombe curand...”

06-03-2013
Şefa FMI, Christine Lagarde, a avertizat fără menajamente la Forumul Economic Internaţional de la Davos, ce a avut loc în luna ianuarie, că „2013 va fi anul în care se va construi sau se va prăbuşi ceva”. Ea a adăugat că, dacă în 2013 lucrurile nu vor fi reparate sau îndreptate, atunci lumea – cea pe care o cunoaştem noi în momentul de faţă – va dispărea. Ea se referea la faptul că economia, sistemul financiar şi chiar sistemul de gândire comercială şi tranzacţională se va prăbuşi, deoarece s-a ajuns la o criză fără precedent, care nu mai poate fi ascunsă multă vreme.

Occidentul este oricum pe marginea prăpastiei, datorită deciziilor sinucigaşe, incredibil de neinspirate şi egoiste, pe care le-au luat oficialii europeni, americani şi chiar şi cei asiatici în ultimii ani, în condiţiile în care criza sugrumă tot mai mult populaţia lumii. Elita respectivă a folosit Băncile Centrale ale statelor că o veritabilă arma de distrugere a economiei. Odată ce a obţinut dreptul de a tipări bani oricând dorea, această elită a tipărit mult prea mulţi bani, provocând mai întâi căderea economiei americane şi apoi a celei europene. Christine Lagarde ne lasă să înţelegem că, în prezent, acelaşi mecanism şi aceleaşi persoane care ne-au adus în situaţia actuală sunt acreditate să ia decizii de pe aceleaşi poziţii şi în acest an (2013). Ea arată însă că, spre deosebire de alte momente dificile anterioare (cum ar fi, de pildă, anul 2008), de data aceasta situaţia nu va mai putea fi rezolvată pe aceleaşi cai. Întregul sistem economic mondial şi financiar se va prăbuşi foarte rapid.
Totuşi, doamna Lagarde în mod evident nu ne spune întregul adevăr. De exemplu, ea nu ne spune că „criza” Occidentului este în mare măsură provocată în mod deliberat, ca rezultat al politicii inconştiente a Băncilor Centrale şi nici că măsurile ce au fost luate până în prezent de către oficialii Europei sunt în mod evident nesemnificative şi nu conduc decât la o şi mai mare afundare în marasmul financiar şi economic. Putem bănui că şefa FMI - fiind doar un biet pion al elitei malefice oculte – nu îşi poate permite să muşte mâna stăpânului şi de aceea se abţine să puncteze anumite aspecte jenante sau sensibile. Ea prezintă situaţia ca având doar două posibilităţi: fie se abandonează „disciplina” economică şi se suferă consecinţele ce rezultă de aici, ori se continua cu măsuri de cvasi-austeritate (taxe mai mari, monopol pe privatizări şi beneficii federale reduse), pentru a avea „o recoltă mai bogată”. Se ştie însă că populaţia este în mare măsură refractară unor astfel de soluţii, care nu ar face decât să învenineze şi mai mult relaţiile între alegători şi guvernanţi.
Există însă numeroase alte căi pentru a repara răul imens pe care elita malefică l-a făcut omenirii în economie, printre care şi ştergerea completă a datoriilor bancare, aşa cum s-a procedat de pildă în Islanda. Apoi se poate introduce valută bazată pe preţul aurului (adică pe o valoare reală, nu fictivă ca până acum) şi să se diminueze în mod considerabil influența Băncilor Centrale, care nu au făcut decât să provoace haosul ce există în economia mondială în prezent. Prin urmare, dacă doamna Christine Lagarde ar fi vrut să fie cu adevărat onestă, atunci ea ar fi luat în discuţie şi aceste aspecte care sunt evidente şi de bun simţ. În loc de aceasta, ea a dorit să îndrepte discuţia doar către o anumită direcţie, care nu ar rezolva nimic. Aceasta a fost o strategie eficientă în secolul 20, însă ea pare să nu mai fie deloc valabilă în secolul nostru.
comments powered by Disqus