Cosul meu
Cosul este gol!

Impact posibil al planetei cu un asteroid in luna februarie 2013

07-01-2013
Asteroidul denumit 2012DA14 va trece în luna februarie a acestui an la o distanţă de aproximativ 27 000 de kilometri de Pământ, ceea ce în termeni astronomici reprezintă o mărime „mai mică decât un fir de păr”.
Surse din cadrul CIA anunţă că există posibilitatea ca acest asteroid să lovească planeta noastră.

Totuşi, pentru a fi siguri de aceasta, profesorul David Dunham afirmă că sunt necesare alte calcule suplimentare, care să clarifice modul în care orbita asteroidului va fi influenţată de forţa gravitaţională a Pământului.
Aceeaşi informaţie a apărut iniţial şi pe site-ul oficial al NASA la sfârşitul acestui an, însă a fost imediat scoasă. Ea este însă confirmată de surse din interiorul Agenţiei Spaţiale Americane şi al Serviciilor Secrete. Aceste surse au informat că în urmă cu câteva zile au fost lansate două „vehicule” în spaţiu într-o misiune foarte specială. Se afirmă de asemenea că acestea au o mărime şi manevrabilitate care nu corespund tehnologiei actuale de pe Pământ. Misiunea lor face parte din categoria celor cu nivel maxim de securitate.
Asteroidul are un diametru aproximativ de 60 de metri şi, dacă va lovi Pământul, atunci cel mai probabil aceasta se va petrece undeva în nordul Africii. Impactul va fi echivalent cu detonarea simultană a 2000 de bombe atomice. Indiferent unde ar lovi asteroidul, chiar şi în mijlocul deşertului Sahara, el ar produce totuşi un tsunami devastator. Specialiştii au asemănat posibilul lui impact cu cel petrecut în anul 1908, în Siberia, în regiunea Tunguska, apreciind că suprafaţa pe care ar putea-o distruge complet prin acţiunea directă a impactului şi exploziei ar fi cea a unei ţări de mărimea Luxemburgului. Efectele secundare ar fi însă cu mult mai vaste, având de asemenea consecinţe notabile în timp.
Profesorul Dunham menţionează însă faptul că asteroidul ar putea să fie rupt în bucăţi atunci când intră în atmosferă, iar fragmentele respective să ardă în întregime până la impactul lor cu solul.


comments powered by Disqus