Cosul meu
Cosul este gol!

Masina zburatoare este gata sa-si intre in drepturi!

25-02-2014


Prototipul slovac al unei maşini care poate zbura face furori în ultimul timp, ameninţând „supremaţia” unor mărci consacrate, dar care nu pot rula decât pe sol. Designerul şi inginerul slovac Stefan Klein a lucrat la acest proiect încă din anul 1990. „M-a preocupat ideea unei maşini zburătoare încă de când eram pe băncile facultăţii, însă cine nu şi-ar dori aşa ceva pentru a nu mai rămâne blocat ore în şir în trafic?” a spus el.
Klein a proiectat de asemena maşini pentru BMW, Volkswagen şi Audi, iar în prezent predă la Academia de Arte şi Design din Bratislava.

Prototipul vehiculului său zburător este elegant, colorat în alb şi albastru şi măsoară aproximativ 6 metri în lungime, încadrându-se astfel în dimensiunile medii pentru a realiza chiar şi o parcare terestră în condiţii bune. Până în prezent au existat 20 de tentative de proiectare şi realizarea unui automobil zburător, însă aeromobilul lui Klein pare să deţină supremaţia. Maşina lui poate atinge în aer o viteză de 200 km/h, are o autonomie de 700 de kilometri şi consuma 15 litri de benzină pe oră.

Klein şi echipa sa lucrează deja la al doilea prototip, în vederea micşorării consumului de combustibil. Dacă el va obţine aprobările necesare, maşina zburătoare va putea fi pusă în vânzare spre sfârşitul acestui an. Şoferii vor trebui să deţină atât carnet de pilot cu cel puţin 25 de ore de zbor la activ, cât şi carnet de şofer.


comments powered by Disqus