Cosul meu
Cosul este gol!

Misterioasa figura Maree Man din Australia, care este trasata pe o lungime de 4 kilometri

23-07-2013
 „Inscripţionată” în sol cu meticulozitate cam la 20 de kilometri depărtare de oraşul Maree din sudul Australiei, figura măsoară 4 kilometri în lungime şi înfăţişează o fiinţă umană care vânează. Până în prezent, ea constituie un mister încă nerezolvat. Toți cei care au efectuat cercetări asupra scopului si provenienței ei nu au reușit să afle nimic în legătură cu acestea.

Urmele aflate în apropierea „desenului” de pe sol ar putea fi o indicaţie a faptului că el a fost trasat cu ajutorul unui plug sau a unei unelte asemănătoare, remorcată la un camion sau la un tractor. Cine şi când a făcut această ciudată lucrare rămâne însă un mister neelucidat până în prezent.
Cel care a descoperit prima dată acest desen pe pământ a fost un pilot de curse charter din Maree, în timpul unui zbor de rutină pe care l-a efectuat de la Coober Pedy către orașul Maree, pe 26 iunie 1998. Pilotul Tree Smith a declarat că a rămas siderat atunci când a observat imaginea unui uriaş aborigen, „sculptată” în sol în apropiere de deşertul australian.
„Când am ajuns în Maree şi le-am spus despre aceasta, nimeni nu părea să fie prea
interesat de poveste” a declarat el. Misterul s-a adâncit atunci când în apropierea locului a fost descoperită o sticlă în care se afla o hârtie cu următoarea notă: „Gigantul lui Stuart”. În aceeaşi sticlă s-a mai găsit un steag american în miniatură şi o referinţă la cultul american numit Ramura Davidiană. Poliţia a confiscat acea sticlă ce conţinea nota respectivă şi nu a comentat asupra semnificației ei.
Antropologii au afirmat că omul reprezentat în figura de pe sol era originar din Australia Centrală, posibil din zona Alice Spring și a trăit pe la începutul secolului trecut. Poziţia în care a fost reprezentat indică faptul că, cel mai probabil, el ţinea în mână un bumerang, însă reprezentarea a fost făcută dintr-un asemenea unghi, încât curbura bumerangului nu apare în desenul de pe sol.
Geoglifa (o figură sau un simbol inscripţionat pe sol) Maree Man reprezintă cel mai mare „desen” de pe întreaga planetă. Geoglifa este uriaşă, măsurând 4 kilometri de la creştet până la degetul mare de la picior. Se presupune că reprezentarea a fost făcută cu ajutorul unor buldozere, folosind aparate GPS pentru măsurătorile de control.
Până în prezent, nimeni nu şi-a revendicat paternitatea neobişnuitei opere de artă. În ciuda cercetărilor efectuate, artistul sau artiştii care au realizat-o au rămas necunoscuţi.
Geoglifa poate fi urmărită şi în videoclipul de mai jos:

comments powered by Disqus