Cosul meu
Cosul este gol!

NASA lucreaza la anumite proiecte de realizare a unor nave cosmice care sa se deplaseze cu viteze mai mari decat viteza luminii

10-04-2013
Inginerul Sonny White, care lucrează în cadrul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) a oferit un scurt interviu la emisiunea „Bloomberg West” de la postul de televiziune Bloomberg TV, în care vorbeşte despre studiul şi proiectarea unor dispozitive „warp” de propulsie a navelor cosmice, care sunt capabile să imprime o viteză mai mare decât cea a luminii. Aceasta ar face ca deplasările interstelare să dureze un timp mult mai scurt. De pildă, distanţa până la sistemul Alpha Centauri – care este de aproximativ 4 ani-lumină – ar fi parcursă în câteva săptămâni sau cel mult luni.
White descrie sistemele „warp” de propulsie printr-o comparaţie cu situaţia dintr-un aeroport, în care oamenii se deplasează spre diferite porţi de îmbarcare. Unii dintre ei merg pe jos către acestea; alţii, însă, merg pe banda rulantă, care se deplasează mai repede. Toţi oamenii sunt la acelaşi nivel şi par că se deplasează cu aceleaşi mijloace, dar totuşi unii merg mai repede ca alţii. Aceeaşi distanţă este deci acoperită printr-un „artificiu” într-un timp mult mai scurt.
Studiile în laboratoarele NASA se concentrează pe elaborarea teoriei de calcul matematic, pentru a fundamenta ştiinţific această nouă tehnologie. Când va intra ea efectiv în producţie? Nu ştim, dar este clar că, dacă ar fi să ne luăm după „ritmul” în care NASA ne-a servit până acum informaţiile şi „descoperirile” din spaţiul extraterestru, acest lucru nu se va petrece prea curând. Sonny White avansează chiar o cifră ce are darul să ne liniştească pe deplin: 100-200 de ani de acum înainte.
Afirmaţiile inginerului NASA pot fi urmărite aici:comments powered by Disqus