Cosul meu
Cosul este gol!

Nivelul radiatiei nucleare de la uzina din Fukushima (Japonia) a atins de 8 ori nivelul peste cel admis

06-03-2014


Nivelul radiaţiei la limita uzinei de la Fukushima a atins deja un nivel care este de 8 ori mai mare decât cel admis prin stipulari internaţionale interguvernamentale. Firma TEPCO se străduieşte să asigure diminuarea şi chiar suprimarea acestei radiaţii încă din anul 2011, după dezastrul natural provocat de marele tsunami ce a măturat o bună parte din suprafaţa de coastă a Japoniei.

TEPCO a informat presa că motivul acestei acutizări a nivelului de radiaţie nucleară sunt razele X ce provin din tancurile de depozitare ale apei radioactive, ce s-a scurs din uzină. Apa din rezervoare conţine urme de stronţiu radioactiv (strontiu-90), alături de alte substanţe, carer reacţionează asupra materialului din care sunt alcătuite rezervoarele, dând astfel naştere razelor X.

TEPCO are în plan să cureţe toată apa contaminată până la sfârşitul anului 2015, dar deja au apărut dificultăţi serioase. Guvernul japonez a cheltuit deja 473 de milioane de dolari pentru lucrările pe care TEPCO le efectuează la uzină, iar rezultatele sunt departe de a fi încurajatoare.

Poate că a venit timpul să se ia în considerare şi propunerea Fundaţiei Keshe, de aplicare a tehnologiei revoluţionare MAGRAV, pe care Mehran Keshe a pus-o la punct.

comments powered by Disqus