Cosul meu
Cosul este gol!

Noul Papa si numarul 13

15-03-2013

Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio a fost ales noul Papă de conclavul de la Vatican. Pentru cei pasionaţi de numerologie şi de implicaţiile ei ezoterice, iată unele aspecte ciudate care s-au petrecut cu ocazia alegerii noului Papă: în primul rând, anunţul a fost amânat (au fost cinci runde de votări ale cardinalilor) până la ora 7:06 pm (ora locală – Roma). Fumul alb a ieşit exact la acea oră, care înseamnă cifra 13 în numerologie. Pe de altă parte, noul Papă a fost ales la data de 13 martie 2013, adică în notaţia uzuală:
13/3/2013 = 1+3+3+2+1+3 = 13
„Coincidenţa” devine şi mai mare atunci când observăm că Papa Francisc I are 76 de ani, adică 13 în numerologie (7+6). Noul Papă a adresat primele sale cuvinte mulţimii la orele 8:23 pm (ora locală – Roma), ceea ce înseamnă – cum altfel?! – cifra 13 (8+2+3).
Papa Francisc I este primul Papă iezuit care a fost ales şi, de asemenea, se spune că el este primul Papă ales din afară Europei. Informaţia este totuşi eronată, întrucât s-a dovedit că părinţii lui Jorge Mario Bergogli provin din Italia.
În ceea ce priveşte numărul 13, credinţa populară superstiţioasă şi prostească, ce denotă în primul rând ignoranta, a încetăţenit ideea că numărul 13 este prin excelenţă un număr ce aduce ghinion. În realitate, numărul 13 este recunoscut în numerologie şi ezoterism ca semnificând o putere foarte mare, ce poate fi folosită fie în bine, fie în rău, în conformitate cu înclinaţiile celui în cauză. Cu alte cuvinte, acest număr poate servi atât pentru iluminare, cât şi pentru distrugere. De pildă, în Italia numărul 13 este considerat a fi foarte norocos, spre deosebire de americani, la care ştim că numărul 13 a devenit chiar o fobie, fiind adeseori eliminat şi din numerotarea etajelor clădirilor, tocmai în ideea că el ar aduce ghinion.
Papa Francisc I pare să fie „urmărit” îndeaproape de numărul 13 (date, nume, momente de timp, vârstă). Să vedem cum îşi va folosi această putere ocultă. Deocamdată, profeţia Sfântului Malachie rămâne învelită în ceaţă: este acest nou Papă acel Petrus Romanus despre care vorbeşte sfântul irlandez, cel despre care el spune că va duce la pieirea Romei? Acuzele care deja i se aduc sunt puternice. Noul papă pare să fi fost implicat în acţiuni criminale în Argentina, aceleaşi aspecte malefice de pedofilie care atârnă ca o ghiulea de gâtul catolicismului în ultima vreme şi datorită cărora, în mare parte, fostul papa Benedict al XVI-lea şi-a dat demisia.
 

Deocamdată, Francisc I are de rezolvat o serie întreagă de probleme la Vatican, dintre care cea mai presantă este cea privind acuzele de spălare de bani pentru Banca Vaticanului.
comments powered by Disqus