Cosul meu
Cosul este gol!

O carte ce ne da sperante pentru schimbarea de paradigma in stiinta moderna: Introducere in medicina vibrationala

26-03-2013
Scrisă de conf. univ. Traian Trandafir şi de lectorul univ. Dr. Mihaela Gheorghiu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, cartea reprezintă un vârf de lance în coasta viziunii materialiste limitate, care blochează progresul medicinii şi al viziunii complexe asupra fiinţei umane. Aparent, informaţiile prezentate în carte nu sunt noi; totuşi, meritul autorilor şi importanţa acestei cărţi rezultă din sintetizarea informaţiilor şi structurarea lor în jurul ideii de bază: medicina vibraţională.


 
Aşa după cum precizează chiar autorii în Cuvântul Înainte al lucrării, conţinutul ei reprezintă „un joc intelectual” care încearcă să surprindă prin „trecerile permanente de la concret la abstract, de la particular la general, de la ştiinţă la religie, de la certitudine la îndoială”, pentru a mobiliza astfel oamenii să îşi pună întrebări. Este deci un început şi în acelaşi timp o provocare pentru fiecare dintre noi, de a căuta în interior răspunsurile adecvate la existenţa pe care o avem.
Ne bucură în primul rând faptul că este vorba despre un volum scris de autori români de formaţie universitară, care doresc să pună bazele teoretice ale unui nou mod de a privi medicina modernă. Din acest punct de vedere, evenimentul este cu atât mai spectaculos cu cât el a fost lansat în cadrul Academiei Romane.
Studiile realizate de autori scot în evidență noile tendințe în ceea ce privește cercetarea mediului biologic. Experimentele realizate cu aparatură modernă arată că există o comunicare intercelulară bazată pe vibrații de tip electromagnetic, sub forma unui limbaj codificat al celulelor vii. Astfel de studii au mai fost realizate de către cercetătorii ruși, care au descoperit faptul că ADN-ul emite o gamă largă de frecvențe în domeniul UV atunci când se produce o modificare specială în rândul macromoleculei vieții. Pentru a demonstra veridicitatea ideilor emise, cei doi autori au adunat o serie de informații din domeniul fizicii cuantice, din biologia moleculară, din chimie, dar și din domenii mai puțin folosite sau creditate până acum în mediul academic - cum ar fi aritmologia, geometria sacră, matematica fractală etc.
În cadrul lucrării au fost puse în discuție concepte moderne foarte complexe şi avansate: câmpurile morfogenetice, care se autogenerează și se compun prin interferență cu alte câmpuri fizice într-o matrice vie, în care se dezvoltă natura biologică; noțiuni de numerologie și astrologie pentru a demonstra legătura dintre mediul cosmic și devenirea individuală etc. Ideile emise cu îndrăzneală sunt dublate cu aspecte practice, demonstrațiile științifice bazându-se pe experimente moderne prin care cercetătorii dezvoltă o nouă cunoaștere, mult mai cuprinzătoare și elastică, care este generoasă pentru cercetările de frontieră.
Practic vorbind, cartea reprezintă o veritabilă „spargere a ghieţii” în domeniu, oferind în premieră o bază teoretică solidă, academică, pentru explicarea fenomenelor ce sunt temelia medicinii complementare şi, în mod sigur, a medicinii viitorului.
În cadrul conferinţei s-a anunţat de asemenea că, datorită descoperirilor deosebite care au avut loc în ţara noastră, cercetătorii romani se află în cele mai multe comisii europene şi internaţionale, la cel mai înalt nivel, privind medicina alternativă. Toate acestea sunt susținute cu succes prin faptul că de curând s-a introdus în țara noastră un nou standard ocupațional care permite tinerilor să lucreze și să profeseze în domenii noi, ce se dezvoltă pe baza acestei linii de avangarda în medicină.
Atmosfera intensă și deosebită care s-a creat atunci datorită dezvăluirilor inedite și chiar salutare pentru Academia Română s-a aprins și mai mult când s-au emis ipoteze remarcabile privind viitorul medicinii românești. Deschiderea față de un domeniu atât de controversat, demonstrarea științifică care dublează ipotezele antice privind sufletul uman și conștiința, precum şi alte abordări inedite ale tematicii au atras atenția auditoriului la posibilitatea că, în viitor, omul să fie studiat și din perspectiva spiritualităţii sau, cu alte cuvinte, a conștiinței sale.
Motorul principal care mobilizează fiinţa, „trezind-o” din letargia în care se află este iubirea. Astfel de afirmaţii au fost deseori auzite în cadrul conferinţei de lansare a cărţii „Introducere în medicina vibraţională”, dându-ne speranţe că foarte curând societatea va începe să pună tot mai mult accentul pe dezvoltarea corelată a corpului cu spiritul şi conştiinţa sa.

Mai multe detalii despre carte aici.
comments powered by Disqus