Cosul meu
Cosul este gol!

O companie planuieste sa asigure acoperire Wi-fi pentru orice persoana de pe planeta noastra

01-04-2014
Se pare că în curând Internetul va fi înlocuit cu ceea ce am putea numi: Outernet! O companie americană are în plan să asigure conexiune wi-fi din spaţiul cosmic pentru fiecare persoană de pe Pământ. Acest proiect ambiţios îşi propune să lanseze până în luna iunie 2015 sute de sateliţi în miniatură pe o orbită circumterestră. Fiecare dintre aceşti mici sateliţi va asigura conexiunea la internet, de la telefoane până la computere, astfel încât fiecare persoană de pe planetă va putea avea acces liber la el. Chiar şi cetăţenii din China şi Coreea de Nord, care întâmpină restricţii la utilizarea internetului, vor avea astfel acces liber la domeniul spaţiului cibernetic.Compania respectivă se numeşte Media Development Investment Fund (MDIF) şi în luna septembrie 2014 va cere permisiunea NASA să testeze tehnologia Outernet pe Staţia Spaţială Internaţională, astfel încât să poată începe să transmită wi-fi către orice utilizator de internet.Această tehnologie implică transmiterea pe unde radio lungi, însă pentru punerea ei în aplicare sunt necesare sume considerabile, pe care compania speră să le obţină din donaţii.

MDIF afirmă că doar 60% din populaţia globului are acces la informaţia bogată care există actualmente pe internet. Motivul principal este acela că, deşi există multe antene de emisie wi-fi, totuşi multe ţări nu sunt interesate sau chiar interzic cetăţenilor lor utilizarea internetului.

Sutele de sateliţi minusculi, în formă de cub, care vor fi lansaţi pe orbită, vor primi datele de la o reţea terestră, ce va fi răspândită pe întreg cuprinsul globului.
comments powered by Disqus