Cosul meu
Cosul este gol!

O intrebare care ii chinuie pe oamenii de stiinta: exista un mesaj ascuns in codul nostru genetic?

06-03-2014Răspunsul la eterna întrebare, dacă sau nu suntem „singuri în Univers’’, s-ar putea în sfârșit să fie găsit, însă nu în spațiul cosmic, ci chiar în interiorul celulelor corpului nostru. În ultima vreme, o idee şi totodată anumite dovezi tulburătoare par să-i preocupe din ce în ce mai mult pe unii oameni de ştiinţă: fiecare celulă din organismul nostru ar avea un cod tainic, foarte ascuns, un fel de „sigiliu ancestral al producătorului original’’, ceea ce ar însemna că acest sigiliu nu ar putea proveni decât de la o rasă extraterestră veche de milioane sau chiar miliarde de ani.

Vladimir Sherbak de la Universitatea Naţională din Kazakhstan şi Maxim A. Makukov de la Institutul de Astrofizică din aceeaşi ţară au făcut ipoteza că un astfel de semnal inteligent, „încastrat” în celulele noastre nu ar putea fi decât un semnal matematic şi semantic, imposibil de evidențiat prin teoria evoluţionistă a lui Darwin, teorie ce este deja demult compromisă şi neavenită. Cei doi cercetători afirmă chiar că schema acestui semnal are mult mai multe şanse să demonstreze viaţa extraterestră în Univers, decât trimiterea de semnale sau sonde în spaţiu în acelaşi scop.

În articolul pe care l-au publicat în revista ştiinţifică Icarus, cei doi oameni de ştiinţă au afirmat: „Odată setat, codul poate rămâne neschimbat pentru perioade enorme de timp, mergând mult pe scara cosmologică a timpului galactic. De fapt, putem spune că aceasta este cea mai durabilă construcţie făcută vreodată şi, prin urmare, reprezintă un „depozit” extraordinar de sigur pentru o semnătură inteligentă. Odată ce genomul este rescris în mod adecvat, noul cod cu semnătura lui specifică va „îngheţa” în celulă, putând fi astfel transmis peste eoni de timp în mod identic.”

Această interpretare i-a dus la concluzia că codul genetic uman a fost de fapt proiectat cu miliarde de ani înainte undeva mult în afara sistemului nostru solar. Aceasta implică de asemenea ideea panspermiei, adică a ipotezei că Pământul a fost însămânţat cu viaţă venind din spaţiul extraterestru.

Cunoaştem prea puţin încă din adevăratele origini ale omului. Teoria darwinistă în acest domeniu s-a dovedit a fi o nenorocire pentru ştiinţă, blocând multe iniţiative şi idei geniale sau chiar descoperiri epocale. Nu lipseşte însă nici întrebarea tulburătoare: dacă totuşi omul este produsul unei „proiectări” genetice, atunci cine a proiectat „proiectantul”?

comments powered by Disqus