Cosul meu
Cosul este gol!

Oamenii de stiinta au descoperit ca albinele si florile comunica intre ele prin intermediul campurilor electrice

03-07-2013
Savanţii au făcut o descoperire remarcabilă: florile şi albinele comunică unele cu altele în ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea polenului prin intermediul câmpurilor electromagnetice.


Într-un studiu recent al Universităţii din Bristol, care a fost publicat în revista Science Express, oamenii de ştiinţă au arătat că florile transmit albinelor anumite informaţii, incluzând cantitatea de polen pe care o au, dacă au fost vizitate recent de o altă albină şi din ce categorie de flori fac parte. Pentru a detecta toate acestea, oamenii de ştiinţă au montat în corola florilor mici detectoare electromagnetice; analizând comparativ datele obţinute, ei au putut trage concluziile respective, uimind astfel lumea ştiinţifică.

Spre deosebire de relaţiile umane, care sunt adeseori viciate de necinste, minciună şi înşelăciune, Natura pare să fie în totalitate sinceră, pentru că florile nu „mint” niciodată cu privire la ceea ce au de oferit. Savanţii au mai descoperit de asemenea că albinele pot distinge mai multe tipuri de flori, analizând câmpurile electrice emise de flori. În timp ce florile sunt de obicei încărcate negativ, albinele pot dezvolta o sarcină de aproximativ 200 V, întrucât ele zboară prin aer. Atunci când poposesc pe o floare, diferenţa de sarcină ajută albina şi floarea respectivă să „comunice” în mod eficient. Deocamdată, această relaţie electromagnetică dintre cele două regnuri diferite ale Naturii nu este pe deplin înţeleasă de către cercetători, deoarece aceştia nu ştiu prin ce mijloace albinele şi florile sunt capabile să detecteze câmpurile electrice şi, mai mult, să le facă „înţelese”. Este posibil ca antenele albinelor să „ridice” o sarcină electrică şi să o comunice anumitor centri specializaţi din creierul lor, cam în acelaşi mod în care fiinţele umane comunică (de cele mai multe ori în mod inconştient) prin intermediul undelor electromagnetice emise de creierul lor. La fel ca în cazul albinelor și al florilor, oamenii de ştiinţă se străduie să descifreze misterul despre modul în care energia organismului uman reuşeşte să comunice cu exteriorul.

Albinele posedă ceea ce se numeşte organele lui Johnston, o formaţiune specială localizată la baza antenelor. Un anumit timp s-a crezut că acela este organul care asigură comunicarea electromagnetică dintre albine şi flori. S-a descoperit însă că, chiar şi atunci când antenele erau înlăturate, albine receptau în continuare stimulii electrici de la flori. Sunt oare antenele albinelor ceva asemănător glandei pineale din structura creierului fiinţei umane?

comments powered by Disqus