Cosul meu
Cosul este gol!

Pentru prima data in istorie, CIA ridica valul cenzurii asupra faimoasei Arii 51

06-09-2013
Dintr-un anumit punct de vedere, acest eveniment al dezvăluirii oficiale este fără îndoială istoric, deoarece guvernul american a recunoscut existenţa unei zone militare ultra-secrete în sudul deşertului Nevada, destinată unor studii şi experimente cu aparate secrete de zbor, în condiţiile în care zona a inspirat multe expediţii particulare şi mai ales lucrări ce atestau existenţa unor OZN-uri şi a unor fiinţe extraterestre în acel loc.
Dintr-o altă perspectivă, însă, această dezvăluire este departe de ceea ce spera comunitatea ufologilor să audă sau omenirea să cunoască despre enigmatica bază, denumită Aria 51.
Arhiva Securităţii Naţionale a SUA aUniversității George Washington a publicat recent un raport intitulat „Istoria secretă a aparatului de zbor U-2”. Această dezvăluire nu face altceva decât să ofere date şi informaţii asupra istoriei şi importanţei avioanelor-spion ce erau folosite în mod frecvent în timpul Razboiului Rece dintre SUA şi fosta URSS.
Cercetătorii au obţinut documentele declasificate despre aceste avioane, care au fost testate în cadrul bazei numită Aria 51. Documentele au fost obţinute în baza cererii formulate în anul 2005, ca Act al Dreptului la Libera Informare.Bază militară secretă Aria 51 este creditată de către adepţii aşa-ziselor „teorii conspiraţioniste” ca fiind un veritabil poligon de încercare pentru anumite OZN-uri, precum şi pentru întâlniri între oficiali militari şi fiinţe extraterestre.Tot aici se presupune că s-ar fi proiectat arme foarte sofisticate de distrugere în masă, dispozitive de control a vremii, studii asupra călătoriilor în timp şi, de asemenea, acolo s-ar fi ţinut şi unele întâlniri secrete ale temutului grup Majestic 12, care reprezintă un aşa-numit Guvern Mondial Ocult.
La data de 12 aprilie 1955, mai multe avioane de recunoaştere au zburat pe deasupra deşertului Nevada pentru a identifica o zonă propice construirii unei astfel de baze militare ultra-secrete. Aceasta a fost identificată în apropiere de aria numită Groom Lake.Zona a fost considerată ca ideală pentru viitoarea construcţie a bazei:
Mai apoi, armata SUA a adus în secret unul dintre avioanele-spion U-2 în acea zonă, pentru a începe efectuarea testelor:Avionul U-2 a jucat un rol foarte important în cadrul Războiului Rece, realizând nenumărate misiuni secrete deasupra fostei URSS şi a Cuba.Jeffrey Richelson, care a fost unul dintre cei ce a cerut declasificarea acestor documente, a declarat pentru ziarul Las Vegas Sun că acest act de dezvăluire deschide posibilitatea ca alte dezvăluiri interesante, legate de anumite activităţi conexe ce au avut legătura cu Aria 51, să fie de asemenea declasificate în viitorul apropiat.


comments powered by Disqus