Cosul meu
Cosul este gol!

Procurorul General al Americii, Eric Holder, ne spune ca bancherii criminali nu pot fi inchisi

19-03-2013
Pe 7 martie 2013 a explodat o „bombă” mediatică: Procurorul General al Americii, Eric Holder, cel mai înalt oficial în Justiţia americană, a declarat deschis că într-adevăr, băncile jefuiesc practic întreaga naţiune şi că ceea ce fac ele este împotriva legii, însă pe de altă parte aceleaşi bănci sunt mai presus de lege, astfel încât Departamentul Justiţiei din America nu va face nimic împotriva lor.


Declaraţiile lui Holder confirmă indirect faptul că stocurile de marfă sunt în realitate măsluite astfel încât să convină operaţiunilor efectuate de diverşi investitori. Cu alte cuvinte, pe piaţa bancară şi de acţiuni se măsluieşte şi se fură ca în codru, dar toţi se fac că nu se petrece nimic şi că totul e în ordine. Din punct de vedere politic, spusele Procurorului General al Americii sunt dificil de interpretat, întrucât nu ştii ce să crezi: ori curajul său este unul deosebit – lucru rar în lumea politicii de azi - , ori a fost vorba de o iresponsabilitate – aspect greu de imaginat, având în vedere experienţa şi poziţia oficială foarte înaltă în Guvernul American, pe care Holder o ocupa.
Dacă ne vom raporta la arestările în rândul protestanţilor din mişcarea Occupy, care acuzau faptul că bancherii se cred mai presus de lege şi în consecinţă acţionează după cum vor şi după cum le dictează interesele, înţelegem că ne confruntăm aici cu un paradox: pe de o parte bancherii nu pot fi acuzaţi şi nici închişi; cu alte cuvinte, Eric Holder este de acord cu membrii mişcării Occupy. Pe de altă parte, chiar cei care acuză bancherii şi le demonstrează vinovăţia sunt ei înşişi arestaţi. Acest tip de acţiuni ridică nedreptatea la cote maxime şi face să crească periculos de mult tensiunea în rândul populaţiei, pentru că în America par să existe două feluri de legi: cele care se aplică bancherilor şi cele care se aplică populaţiei de rând.
Dincolo de aceste realităţi, ceea ce se desprinde cu claritate din afirmaţiile procurorului General al Americii este că sfârşitul sistemului financiar mondial actual este foarte aproape. Atunci când o naţiune pierde controlul asupra sistemului ei juridic, atunci când ea nu mai poate să facă nimic împotriva celor care o jefuiesc, se poate spune că acea naţiune a căzut deja în prăpastie.
Declaraţiile lui Eric Holder pot fi urmărite în acest clip video (de la minutul 1:30):
 
comments powered by Disqus