Cosul meu
Cosul este gol!

Sedinta secreta a grupului Bilderberg in Roma

03-12-2012
Şedinţă secretă a grupului Bilderberg în Roma

Mai multe ziare din Italia au făcut oarece vâlvă în urmă cu o săptămână, în legătură cu o presupusă şedinţă secretă şi neaşteptată a grupului Bilderberg; mai precis, doar a unei părţi din acest grup care, după toate estimările, s-ar fi ridicat totuşi la cel puţin 80 de membri. Şedinţa ar fi avut loc la Roma; secretă, ea ar fi avut ca obiectiv discutarea problemei crizei financiare care ameninţă tot mai mult Europa.


Această întâlnire a unei fracţii din grupul Bilderberg este neobişnuită deoarece este mică şi are doar un caracter informativ; este însă posibil ca „venerabilii” grupului să fi luat această decizie după experienţa tristă din vara acestui an, la marea întâlnire ce a fost organizată în SUA şi care s-a soldat cu proteste masive şi mediatizare nedorită. Este de asemenea posibil ca astfel de întâlniri să fi avut loc în realitate şi până acum, doar că ele au scăpat cumva atenţiei ziariştilor.
Un alt element neobişnuit legat de mica întrunire de la Roma a grupului Bilderberg este că membrii lui s-au cazat într-un hotel în care mai erau cazaţi şi alţi membri de la un mare eveniment monden. Hotelul ales a fost „De Russi”, acelaşi ales şi de organizatorii Festivalului Internaţional de Film. Putem presupune fie că a fost vorba de o eroare de organizare din partea staff-ului Bilderberg, fie de dorinţa membrilor săi de a se ascunde „în plină vedere”. Cutuma întâlnirilor grupului Bilderberg impunea închirierea întregului hotel ales pentru găzduirea întâlnirilor respective.
În ciuda măsurilor de securitate şi de ocultare a evenimentului, ziariştii italieni au fost în măsură să facă rost de lista completă a celor care au luat parte la acea întrunire a grupului Bilderberg. Ziarele speculează, de asemenea, că punctele principale de discuţie ale grupului au fost eventualele ajutoare financiare ce trebuie acordate Spaniei, Greciei şi Italiei, precum şi altor zone ale UE, care se confruntă de asemenea cu greutăţi economice.comments powered by Disqus