Cosul meu
Cosul este gol!

Tesla Motors deschide reteaua de alimentare electrica a automobilelor sale

27-11-2012
La sfârşitul lunii septembrie, compania Tesla Motors din SUA a inaugurat reţeaua de alimentare electrică ultrarapidă a automobilelor pe care le fabrica. Modelul Tesla S, care este cap de serie, deţine în acest moment supremaţia tehnologică în domeniu în lume, având o autonomie de 500 km.


Reţeaua de alimentare electrică din America este compusă în prezent din şase staţii în statele California, Nevada şi Arizona. Automobilele Tesla S vor putea să se realimenteze gratuit de la aceste staţii, iar o singură alimentare va permite o autonomie foarte lungă. În plus, alimentarea la aceste staţii electrice va dura de două ori mai puţin decât până acum.


Punctele de alimentare cu energie electrică ale companiei vor acoperi în viitorul apropiat principalele rute de circulaţie pentru maşini; astfel, Tesla Motors plănuieşte ca până la finele anului viitor să dezvolte o reţea complexă de staţii electrice, care să asigure fără probleme călătoria pe distanţe de mii de kilometri, cum ar fi cele între Vancouver şi San Diego, Miami şi Montreal sau Los Angeles şi New York. Planurile de dezvoltare ale companiei vizează ca până în 2015 să construiască peste 100 de staţii de alimentare în SUA, extinzându-se în paralel în Europa şi în Asia.

Pe de altă parte, piedicile în calea dezvoltării automobilelor electrice nu au întârziat să apară. Deja se vorbeşte despre dificultăţile financiare pe care comapnia Tesla Motors le întâmpină, aspect legat de faptul că banca Stanley Morgan controlează pachetul ei majoritar de acţiuni. Se poate vorbi aici de o ironie a sorţii, întrucât banca Stanley Morgan provine din colosul bancar american J.P. Morgan, al cărui fondator a fost miliardarul cu acelaşi nume, la rândul său investitor iniţial în tehnologia oferită de genialul Nicola Tesla, la începutul secolului trecut. Invenţiile lui Tesla nu erau fezabile pentru interesele guvernului din umbră al marilor bancheri ai lumii, care nu vedeau cu ochi buni faptul că inventatorul oferea energie gratuită întregii omeniri, deoarece în acest caz veniturile lor s-ar fi redus la zero. În consecinţă, ei nu au mai susţinut deloc cercetările marelui savant şi nici nu au făcut posibilă dezvoltarea descoperirilor sale în întreaga lume. Se va repeta oare istoria şi în cazul companiei Tesla Motors?
comments powered by Disqus