Creierul în extaz - neuroştiinţa remodelării creierului pentru rezilienţă, creativitate şi bucurie

For You
-7%
42,00 Lei 39,00 Lei

Autor: Dawson Church

Stoc epuizat
Cod Produs: ED1045 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Oamenii de ştiinţă credeau cândva despre creierul cu care te naşti că este şi creierul cu care mori. Cu toate că specialiştii în neuroştiinţe ştiau că muşchii cresc dacă faci exerciţii fizice, ei credeau despre creier că se dezvoltă până la un nivel maxim, când corpul încetează să mai crească, la maturitate.
Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Creierul tău creşte şi se schimbă până când mori. De fiecare dată când înveţi ceva nou, citeşti ceva nou, guşti ceva nou etc, în fiecare secundă ceva se schimbă înăuntrul capului tău.
Neuroplasticitatea este legea creierului. Ea înseamnă că ceea ce faci tu cu creierul tău poate de fapt să producă modificări ale structurii lui. Indiferent dacă îţi dai seama sau nu, creezi căi neurale în creier prin ceea ce gândeşti, faci şi simţi.
În cartea Creierul în extaz, cercetătorul Dawson Church scoate le lumină cele mai recente studii cu privire la schimbările creierului şi îţi spune exact ce să faci ca să-ţi racordezi creierul la stările pozitive. Îţi oferă, astfel, asigurări că schimbările structurale pe care le produci prin emoţiile, gândurile, obiceiurile şi comportamentele tale sunt cele care iţi vor susţine o viaţă fericită pe termen lung, combătând declinul timpuriu.
Dawson este extrem de concentrat pe tehnicile ce contracarează stresul cronic şi te eliberează de emoţiile care te menţin într-o stare reactivă (reacţionând la trecut în loc să fii conectat la prezent). Îţi arată cum să atingi unde cerebrale specifice asociate cu relaxarea şi rezilienţa. Prin aceste metode, poţi atinge o stare meditativă profundă în doar câteva minute. El arată efectele remarcabile pe care le are această stare asupra corpului, de la crearea de noi celule stern până la activarea mitocondriilor pentru prelungirea telomerilor antiîmbătrânire.
Cercetarea meticuloasă a lui Dawson urmăreşte markeri biologici cheie pentru a măsura atât stresul, cât şi relaxarea. El trasează harta stărilor cerebrale prin teste EEG (electro-encefalografie) şi RMN (imagini de rezonanţă magnetică) şi foloseşte indicatori precum cortizolul şi imunoglobulinele pentru a măsura nivelul de stres din corp. Când recomandă o anumită metodă, nu se bazează pe presupuneri sau tradiţie, ci îşi fondează recomandările pe date ştiinţifice solide.
Însă el ilustrează ştiinţa şi cu studii de caz din viaţă. Creierul în extaz este o carte plină de relatări despre oameni reali, a căror viaţă a fost schimbată prin aceste tehnici: veterani de război, supravieţuitori ai incestului, pacienţi cu cancer, victime ale unor traume, oameni care suferă de anxietate, depresie şi de alte afecţiuni care le limitează potenţialul.

Traducator: Daniela Andronache

Data Publicării: 2021

Format: 13x20

Editura: For You

Nr. Pagini: 384

ISBN: 978-606-639-388-1

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!