Immanuel Velikovsky revine cu Marile cataclisme terestre (1955), o lucrare titanică nedestinată celor care preferă să creadă într-un pământ etern liniștit, învăluit în grădina unui Eden sigur și îndestulat sau într-un rai benign pregătit umanității de către promotorii „pașnici” ai unui stabiliment științific vetust.
Această continuare a super controversatei Ciocnirea Lumilor (1950) dispută vehement ipotezele fragile ale trioului Agassiz-Lyell-Darwin, prăbușindu-le maiestuos sub imensa greutate a dovezilor torențiale lăsate în urmă de catastrofismul evident ce a răscolit Pământul în epoci mai recente decât am vrea să credem, presărându-l cu vaste cimitire naturale, munți înălțați în grabă de forțe inexplicabile, oceane evaporate de evenimente bruște cu origini nepământene, urcări și coborâri succesive ale coastelor marine urmate de valuri seismice care au pustiit continente întregi, reformatând relieful, civilizații, faună si vegetație totodată.
10 ani de cercetări interdisciplinare neîntrerupte care au trezit în lumea științifică ostilități rușinoase, asternuți fără ezitare de un Velikovski sfidător, antagonist dar ușor de înțeles, revoluționând complet visul fericit al uniformistului iubitor de pace. O carte epocală, demnă de atentia din ce în ce mai mare acordată de revięimentul științei timpurilor moderne și care TREBUIE citită cât mai curând!
Mie Velikovski mi-a placut mereu. E incredibil de bine documentat. Ma intriga curajul nebun de a se expune intr-o epoca cand oamenii de stiinta nu aveau curajul sa o faca de frica ostracizarii stiintifice. E un spirit nonconformist.
Prima dată când am deschis această carte a lui Anton Parks ( Secretul stelelor întunecate) , la puţin timp după prima ei publicare în 2005, trebuie să mărturisesc că am fost cuprins de un oarecare scepticism şi de câteva idei preconcepute. Anton Parks se baza efectiv pe experienţe personale, deci subiective şi bizare, ale conştiinţei, care îi ofereau acces la o lume ciudată, incredibilă şi foarte îndepărtată...
Citește mai mult
Anton Parks, scriitor franco-german cunoscut și apreciat în toată lumea pentru teoriile sale asupra originilor umanității, devine din ce în ce mai popular și în România. Temele sale predilecte de analiză sunt ufologia, reptilele umanoide, geneza omenirii și civilizația sumeriană. Parks a început studiul culturilor Orientului antic în jurul anului 2000. Treptat, el a început să descifreze scrierea...
Citește mai mult
Carmen Cojocaru,
Mie Velikovski mi-a placut mereu. E incredibil de bine documentat. Ma intriga curajul nebun de a se expune intr-o epoca cand oamenii de stiinta nu aveau curajul sa o faca de frica ostracizarii stiintifice. E un spirit nonconformist.
RaspundeA fost util acest review?