Unele taine dezvăluite ale Tarotului

Ganesha
-10%
25,00 Lei 22,50 Lei

Autor: Anonimus

Stoc epuizat
Cod Produs: ED99 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cărțile pot fi arse, teoriile pot fi distruse, doctrinele ocultismului pot varia prin formă și fond, pot fi persecutați practicanții esoterismului așa cum vor fi persecutați din nou de către materialismul ateu practicanții religiilor, indiferent de natura lor. Transmiterea secretelor inițiatice este în continuare asigurată de arcanele acestui joc de cărți. Unii nu vor vedea în ele decât un joc, inofensiv sau periculos, dar un joc. Totuși, simbolurile luate de tarot din natură, din laboratoare, din diverse temple sau oratorii, din biserici precum și din Biserică, indică aspiranților la inițiere calea de urmat. Poetul își găsește în ele inspirația, ucenicul – măiestria, îndrăgostitul – iubirea, și, toți cei ce vor dori – „o combinatorică” ce conduce la adevăr.
Logica nu este cunoaștere, ci doar un mijloc de a ajunge la ea. Acest mijloc poate fi folosit corect sau incorect, sau chiar pentru a înșela în loc să aducă lumină. Fiecare ședință trebuie să aibă logica ei. Epocile care se succed au toate logica lor specifică. De la Aristotel la Francis Bacon, de la Bacon la Descartes, de la Descartes la Auguste Compte, de la Auguste Compte la Paul Valéry, de la Bergson la Einstein și la prințul Matila C. Ghyka, mijloacele de investigație variază, precum și metodele de aplicare. Neschimbată rămâne doar substanța primă (dacă se poate spune așa): ideile simbolizate de cuvinte, litere și numere conform logicilor personale și variabile, al căror secret esențial rezidă în combinatorica asimilată ritmului specific al vieții intelectuale. Acest secret al logicii și al logicilor dă la iveală, celui ce vrea să vadă: combinatorica tarotului.
Mișcarea filosofică a zilelor noastre pare să confirme abandonul studiilor consacrate logicii sau metodelor gândirii sănătoase.
Există, totuși, discipline intelectuale bune și fructuoase. Pentru a ne convinge de acest lucru, este suficient să citim Introducere în filosofie (Introduction à la philosophie) de René Le Senne, Tratat de Logică (Traité de Logique) de Goblot, fără a uita de remarcabila Psihologia Raționamentului (Psychologie du Raisonnement) de Eugenio Rignano.
În prezenta lucrare despre tarot este însă vorba despre o logică și despre combinatorica ce nu sunt tratate în aceste cărți remarcabile.

Traducator: Adriana Enache

Data Publicării: septembrie 2018

Format: 13 x 20 cm

Editura: Ganesha

Nr. Pagini: 221

ISBN: 978-606-8742-40-3

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!