Miracolul de a fi - lecţii de la înţelepciunea vieţii

Paralela 45
-3%
40,00 Lei 39,00 Lei

Autor: Bodhipaksa

La comandă

Durată de livrare: 3-5 zile

Cod Produs: ED857 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    Imaginează-ţi cum ar fi să ai alături pe cineva care să-ţi păzească permanent spatele. Imaginează-ţi cum ar fi să existe cineva care să te încurajeze ori de câte ori cedezi şi să se bucure alături de tine atunci când lucrurile merg aşa cum trebuie. Imaginează-ţi cum ar fi să existe cineva care să te asculte şi căruia să îi pese de tine. Imaginează-ţi cum ar fî să treci prin viaţă având permanent certitudinea că există cineva pentru care tu contezi. Poţi să-ţi imaginezi cât de minunat ar fi acest sentiment? Ne dorim cu toţii să avem pe cineva care să ne ofere genul acesta de dragoste necondiţionată şi de susţinere. Şi, culmea, chiar avem. Acea persoană suntem fiecare dintre noi.
Dacă tu însuţi te-ai trata cu un dram de bunătate, ai avea mereu parte de bunăvoinţă în viaţă. Ar exista deci permanent cineva care să te sprijine, căruia să îi pese de tine, care să îţi ofere încurajare şi care să îţi reamintească faptul că şi tu contezi. Şi asta s-ar întâmpla în fiecare zi, pe toată durata acesteia. Ar fi nevoie doar să înveţi să fii mai plin de compasiune şi mai iertător faţă de tine însuţi. Acest demers stă în puterea fiecăruia dintre noi, iar scopul acestei cărţi este de a vă ajuta să vă dezvoltaţi respectivele abilităţi de autocompasiune conştientă.
Din nefericire, relaţia noastră cu noi înşine este adesea dureros de diferită de situaţia descrisă mai sus. Mult prea des ne autosubminăm şi ne autodescurajăm, servindu-ne de vocea aspră a propriului critic interior. Ne scrutăm cu o privire oţelită, moralizatoare, pândind cu vigilenţă cea mai mică abatere de la perfecţiune. Pedepsim orice nealiniere perfectă la reuşita deplină, ridiculizându-ne şi insultându-ne. Ba chiar ajungem uneori să ne purtăm mai aspru cu noi înşine decât am proceda dacă am avea de-a face cu cel mai aprig duşman.
Nu abordez subiectul autocompasiunii conştiente din postura de om de ştiinţă sau de cercetător în domeniu, ci din cea a unui simplu om care a învăţat, în urma unor experienţe de viaţă dureroase, să aplice principiile bunăvoinţei şi compasiunii şi faţă de propria-i fiinţă. De asemenea, scriu şi în calitate de instructor de meditaţie - predau inclusiv tehnici de cultivare a mindfulnessului (stare de conştientizare susţinută) şi a compasiunii - pe parcursul a trei decenii, precum şi de simplu practicant al tuturor acestor tehnici, timp de încă un deceniu. Aşadar, pe întreg parcursul acestei lucrări, veţi regăsi exerciţii şi teme de reflecţie, precum şi o serie de practici de meditaţie. Aceste meditaţii vă vor fi oferite sub formă de descrieri scrise, însă veţi găsi şi linkuri către înregistrări ale unor meditaţii ghidate pe care le puteţi asculta. Vreau să ştiţi, pe măsură ce parcurgeţi această carte şi meditaţiile ghidate cuprinse în ea, că nu sunteţi singuri. În această horă jucăm cu toţii.
Din când în când, voi aduce vorba despre Buddha şi despre învăţăturile budiste. Nu trebuie să vă consideraţi budist pentru a găsi ceva de folos în ele. Buddha nu a fost nici zeu şi nici profet, ci doar un filosof experienţial, cu preocupări legate de practici transformatoare, aducătoare de pace şi eliberatoare de suferinţă. Puteţi încerca aceste practici şi perspective fără a vă atribui eticheta de „budist" şi fără a vă abandona sau a vă compromite în vreun fel convingerile religioase preexistente pe care le-aţi putea avea.

Traducator: Camelia Munteanu

Data Publicării: aprilie 2021

Format: 14.5x20.5

Editura: Paralela 45

Nr. Pagini: 224

ISBN: 978-973-47-3336-1

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!