Pericolul social al practicării ocultismului - (magie, vrăjitorie, chiromanţie)

Prestige
15,00 Lei
La comandă

Durată de livrare: 3-5 zile

Cod Produs: ED505 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    Nu cu mult timp în urmă, Editura C.I.D. iniţia colecţia „Restituiri", prin reeditarea broşurii de propagandă „Nostradamus prezice viitorul Europei" (1941). În „Nostradamus...", astrologul elveţian Karl E. Krafft răstălmăceşte catrenele vizionarului în folosul propagandei celui de-al Treilea Reich.
A doua apariţie din colecţie, cărţulia de faţă, reproduce studiul medico-social al Prof. Dr. Nicolae Minovici, „Pericolul social al practicării ocultismului" (1938), o incursiune în lumea pestriţă a pseudo-ocultiştilor care populau în perioada interbelică Capitala şi presa vremii.
Apropiate ca timp, cele două titluri nu au aparent nici o legătură între ele. Doar că
 
la o privire mai atentă... Ce riscurile enunţă Prof. Minovici?
  „Ocultismul, oricare i-ar fi forma de manifestaţiune, pare, astăzi mai mult decât oricând, să stăpânească, printr-o condamnabilă modă sufletul colectiv - moda constituind, prin excelenţă, o origină psihogenetică pentru un însemnat număr de sindroame neuro-psihiatrice. Această „modă" este încurajată de presă".
„Pericolul cel mare constă, tocmai, în stabilirea acestui contact afectiv şi în alimentarea continua, cu care practicanţii ocultismul desvoltă, în massa colectivă, o psihoză dintre cele mai periculoase pentru vieaţa socială".
„Este vorba de o slăbire a controlului critic, de o stare de insuficienţă funcţională a corticalităţii, care facilitează o stare de sugestibilitate cu totul caracteristică".

Adică exact tipul de vulnerabilităţi pe care încearcă să le exploateze broşura nostradamică în folosul maşinii de război naziste. Utilizarea eficientă a profeţiilor în scop de propagandă necesită un mediu social propice - cel care îl îngrijora pe savantul român.

Data Publicării: mai 2018

Format: 13 x 20 cm

Editura: Prestige

Nr. Pagini: 96

ISBN: 978-606-8863-32-0

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!