Cucerirea fricii

Firul Ariadnei
-5%
21,00 Lei 20,00 Lei
La comandă

Durată de livrare: 3-5 zile

Cod Produs: C749 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
  Frica constituie un mare duşman al omului. Este duşmanul progresului acestuia. Ea îi tulbură pacea şi armonia. Îl seacă sau stoarce de vitalitate şi de energia lui. Îi goleşte sistemul nervos de rezerva de energie. Ea provoacă slăbiciune.
    Frica este de două feluri, şi anume: frică naturală sau raţională, atunci când există o situaţie ameninţătoare care pune viaţa în pericol, şi frică nenaturală sau neobişnuită, care nu are o realitate obiectivă.
    Sursa celor mai multe frici nevrotice poate fi identificată în copilărie. Seminţele fricii pot să stea adormite în mintea subconştientă în timpul copilăriei. Ele dau lăstari după câtva timp, în cursul unei perioade de criză sau de stres.
    Frica necontrolată e mai contagioasă decât febra tifoidă sau holera. Bombele atomice cauzează o frică necontrolată groaznică. Oamenii îşi părăsesc casele şi se mută la sat.
    Anxietatea şi îngrijorarea sunt efectele fricii. Unele tipuri de frică ajung să fie îngropate în mintea subconştientă. Aşa că omul îşi face griji. În minte există o stare continuă de încordare şi tensiune. Dacă frica este eliberată sau spulberată, omul va avea linişte sufletească.
    Frica normală este sănătoasă. Ea pregăteşte calea pentru progresul omului. Ea conservă viaţa. Directorul de şcoală se teme de inspectorul şcolar. El are tot interesul să-i pregătească pe băieţi. La examinare toţi băieţii au succes. Mecanicul de locomotivă de la Căile Ferate se teme de superiorul lui. El este foarte atent să-şi îndeplinească responsabilităţile. Nicio coliziune nu se produce. Medicul se teme să nu dobândească o reputaţie proastă. El îşi tratează cu mare grijă pacienţii. Face cercetări. Salvează multe vieţi. Devine totodată un medic renumit.
    Psihologii sunt de părere că nu poate exista neînfricare absolută şi că doar eforturile hotărâte pot duce la depăşirea fricii. Acest fapt este incorect. Psihologii nu au experienţă transcendentală. Un înţelept desăvârşit care are cunoaştere despre Brahman este total neînfricat. Upanishada-ele declară clar şi răspicat: „Cel care îl cunoaşte pe neînfricatul Brahman devine el însuşi absolut neînfricat" (Brihadaranyaka Upanishad).
    Frica poate exista doar acolo unde există dualitate. Cum poate să existe frică pentru cel care trăieşte non-dualitatea? O astfel de persoană este cel mai curajos om. Curajul pe care îl are un soldat pe câmpul de luptă sau curajul unui dacoit este doar curaj tamasic. El nu este deloc curaj. E doar ferocitate brutală născută din ură sau invidie. Doar curajul sattva-ic, născut din înţelepciunea Sinelui, este curaj autentic.
    De fapt, frica există pentru a glorifica curajul. Omul timid există pentru a-l glorifica pe omul curajos. Bunătatea nu ar avea valoare dacă nu ar exista răutatea. O latură a unui aspect nu poate avea însemnătate fără existenţa celeilalte laturi. Prin urmare, în lumea aceasta toate aspectele au două faţete. Dvandva-ele există pentru a menţine fluxul lumii.
    Lucrarea de faţă clarifică foarte mult cauzele şi caracteristicile fricii. Ea sugerează remedii eficiente pentru anihilarea fricii şi cultivarea curajului şi a tăriei de caracter şi pentru a ajunge la neînfricatul Brahman sau Absolut.

Data Publicării: 2022

Format: 13 x 20 cm

Editura: Firul Ariadnei

Nr. Pagini: 96

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!