Milarepa, marele yoghin tibetan

Herald
-2%
41,00 Lei 40,00 Lei
La comandă

Durată de livrare: 3-5 zile

Cod Produs: ED729 Ai nevoie de ajutor? 0726 334 721
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    Cartea celor o mie de cuvinte Jetsun-Kahbum este povestea vieţii şi faptelor lui Milarepa, cel mai de seama yoghin al Tibetului şi totodată unul dintre cei patru discipoli de frunte ai lui Marpa Traducătorul.
Scrisă acum opt sute de ani de către Rcchung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapează prin simplitate şi claritate, fiind considerată una din scrierile sacre ale Orientului şi cartea fundamentală a Şcolii Kargyiitpa. În Tibet, Jetsun-Kahbum posedă rara calitate de a fi preţuită atât de clasele literate şi învăţate, cât şi de oamenii obişnuiţi; ea narează viaţa celui mai îndrăgit personaj tibetan, socotit deopotrivă ascet ideal şi renumit poet şi autor de cântece. Legendele ţesute în decursul timpului în jurul figurii lui Milarepa ne redau mai ales un om ce a fost încercat încă din copilărie de necazuri şi suferinţă, s-a dedicat practicilor magice pentru a se răzbuna pe cei care au făcut rău familiei sale, după care, ducând o viaţă de mortificări atroce şi călăuzit de învăţăturile maestrului Marpa Lotsawa, a reuşit să ajungă la eliberarea spirituală şi la deplina cunoaştere.
Personalitatea fascinantă a lui Milarepa transpare atât din istorisirea pe care Rechung o relatează, cât şi din cântecele sale, care, conţinând esenţa învăţăturii budiste, continuă să aibă şi astăzi un puternic ecou în toate şcolile şi sistemele filosofice din Tibet.

Traducator: Marilena Constantinescu

Data Publicării: Ianuarie 2021

Format: 13 x 20 cm

Editura: Herald

Nr. Pagini: 320

ISBN: 978-973-111-818-5

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0726 334 721 comenzi@edituradaksha.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!